vågar jag tågluffa?

Tyskland, Frankrike...
Skriv svar
Randig4
Inlägg: 2
Blev medlem: 2015-02-23 16:04
Ort: Svenstavik

vågar jag tågluffa?

Inlägg av Randig4 » 2015-03-04 13:08

Alltså jag velar fram & tillbaka hela tiden om hur & vart jag ska resa... men har insett att jag verkligen vill tågluffa. Men jag är så rädd att något ska gå fel, bli våldtagen, rånad, fastna någonstans och inte kunna ta mig därifrån. Är en 20 årig tjej som helst vill resa ensam, tror jag. Från den 1a april vill jag resa.

Jag tänkte vara borta i 22 dagar. Vill till Berlin, Auswitch, Rom och Paris som är prioritet ett. Min budget är på 22 000 kr, typ. Tänkte växla cirka 5000 i kontanter. Resten har jag på mitt mastercard. Jag äter lite, men vill helst inte bo på ställen som är att jag måste sova i en sovsal eller liknande. De viktigaste sakerna att se är Auswitch, berlinmuren, notre dame, eiffeltornet, Mona lisa, moulin rouge, gärna katakomberna, och något sevärt i rom. Paris vill jag stanna i längst. Jag vill gärna åka tåg på dagen, inte bara natten.

Mina frågor: räcker 22 000?
Borde jag köpa interrail för 22 dagar,eller köpa biljett för biljett? Kommer åka från Östersund med tåg så sverigeresan kommer kosta en del.
Förslag på i vilken ordning ta länderna?
Som jag förstått det kostar det ofta extra på massor av tågen. Om man ska åka natttåg, måste reservera platser mm. Betalar man detta på plats på tåget? Eller måste man boka innan? Vårt tog spontaniteten vägen??? Är det ens värt då att ha ett interrail kort?
Ska jag boka boende innan eller på plats?
Går det ens att ta det spontant? Verkar vara så mycket med förbokningar mm. För att få reservationer mm. Särskilt i Frankrike... kan kan ens bara hoppa på ett tåg hur som helst?

Tar tacksamt emot svar, tips på allt möjligt och allt om era upplevelser o tankar!

Skriv svar