Bästa tipsen "24 timmar i Bangkok"

Skriv svar
Desires
Superflitig
Superflitig
Inlägg: 120
Blev medlem: 2010-02-12 09:41
Ort: Stockholm
Kontakt:

Bästa tipsen "24 timmar i Bangkok"

Inlägg av Desires » 2012-05-16 16:20

Bangkok är en härlig stad med massor att uppleva och se! Och det räcker naturligtvis inte med 24 timmar här! Men OM du bara har ett dygn på dig, får du här 5 bra tips på sådant som är roligt att uppleva, och vilka de mest sevärda platserna är i staden.

1. Inled gärna med en lyxig frukost på Mandarin Orientals restaurang The Verandah vid floden Chao Phraya (eller vad sägs om kokosvåfflor med färsk mango, mums!)
2. Är du tidigt uppe så ska du absolut uppleva den flytande marknaden Bang Khu Wiang där munkarna säljer jordbruksprodukter mellan kl. 4-7 på morgonen.
3. Ta med det smakrika thai köket hem till Sverige. Lär dig laga unika rätter med Amita Thai Cooking Class som hämtar upp elever i centrala Bangkok från kl 8-8.30 alla dagar utom onsdagar.
4. Bangkok har mängder med vackra tempel,
besök t ex Wat Phra Kaew med den smaragdgröna Buddhan; eller ta en båttur längs floden och beundra de gamla husen som ligger längs vattnet.
Många båtar stannar vid det buddhistiska Wat Arun (Gryningstemplet), som är värt ett besök.
Eller besök Wat Traimit (Den gyllene Buddhans tempel). Detta tempel är berömt för sin fantastiska gyllene Buddha-staty, statyn är 3 meter hög, är tillverkad i solitt guld och väger 5,5 ton!
5. Missa heller inte det imponerande Grand Palace. Det består av flera byggnader och ligger vid floden. Palatset var den thailändska kungafamiljens hem från 1782 till 1932

Foton och mer tips om Bangkok här http://www.desires.se/#post147

Skriv svar