Senegal stänger gränsen pga Ebolasmitta

Skriv svar
savann
Bofast
Bofast
Inlägg: 441
Blev medlem: 2009-02-16 17:15

Senegal stänger gränsen pga Ebolasmitta

Inlägg av savann » 2014-03-30 18:14

Ett Ebolavirus utbrott i Guinea Conakry har nu fått grannländerna inklusive Senegal att stänga sina gränser för resenärer som kommer från områden där smittan kan finnas. Dödligheten är mycket hög, fler än hälften av de smittade dör inom några dagar. Gambia har flygförbindelser och lastbilstrafik söderifrån som kan komma att påverkas av utbrottet. Ebola överförs inte genom luften utan genom beröring. DN skriver om utbrottet http://www.dn.se/nyheter/varlden/utbrot ... iljonstad/

savann
Bofast
Bofast
Inlägg: 441
Blev medlem: 2009-02-16 17:15

Inlägg av savann » 2014-06-21 08:18

En ny våg av Ebolasmitta drar nu fram i Västafrika anser organisationen Läkare utan gränser. Mer än 330 personer har avlidit i Guinea Sierra Leone och Liberia under det här året enligt WHO. Läkare utan gränsers chef Bart Janssens säger att han anser att utbrottet nu är helt utom kontroll. Organisationen säger att deras förmåga att bekämpa utbrottet är i det närmaste uttömd och att det saknas resurser och kunnig personal för förhindra vidare spridning.
Tidigare utbrottet av sjukdomen har skett i avlägsna byar men den här gången har även Gueckedou i Guinea som är en viktig knutpunkt för persontransport drabbats. Problemen förvärras av att de här länderna tillhör några av världens ekonomiskt sett fattigaste och att sjukdomen redan lagt beslag på mycket av de resurser att bekämpa den som fanns inom länderna.

Skriv svar