Marsa Alam

Skriv svar
Annakaffepanna
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-06-17 11:49

Marsa Alam

Inlägg av Annakaffepanna » 2008-06-17 16:03

Hej!
Vi funderar lite på att resa iväg över jul och just nu lutar det åt att åka till Marsa Alam. Är det någon som har varit där och kan berätta lite om det stället? Eller kan någon berätta hur det är i Egypten överlag i december?

Romantisk
Inlägg: 6
Blev medlem: 2008-09-09 17:24

Inlägg av Romantisk » 2008-09-09 17:52

Vi åker ner till Marsa Alam med apollos första charter dvs 15-26 oktober. Vet att det inte finns något att se förutom röda havet med dess fantastiska undervattensliv. Ja öken finns det ju såklart :lol: .Det ska iallfall bli jättespännande att få utforska något som inte är så exploaterat ännu men de säger ju att detta paradis kommer att göra succe hos oss turister. kan skriva några rader när vi väl varit där. Dett finns kanske någon annan som varit där och kan få oss att längt ännu mer till avresa :)
Har tidigare varit i Hurgadha vid nov och i juli. I november var det varmt på dagarna men inte så många soltimmar och på kvällen var det skönt med en tröja ca 15-16 grader. Det blåste även en hel del men det var inte så att man frös på stranden precis och badtemperaturen i havet var behaglig. Där vi bodde då så var poolen inte uppvärmd och jag såg bara några få som snabbt tog sig ett dopp. Lovar att den var kall.. havet kändes ljummet i jämförelse.

Annakaffepanna
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-06-17 11:49

Inlägg av Annakaffepanna » 2008-09-13 20:50

Hej!
Ja, vi har iaf bokat nu (också vi med Apollos charter) och kommer att åka strax före jul. Skulle vara jättekul om du kunde berätta lite när du kommer hem! Vilket hotell åker ni till förresten?

Romantisk
Inlägg: 6
Blev medlem: 2008-09-09 17:24

Inlägg av Romantisk » 2008-09-14 12:43

Vi ska bo på Three coroners fayrous plaza. Fick ett kanonpris 6000 / person för 11 dagar med AI och försäkring- hoppas att det är prisvärt. Några hotell var dyrare och då ingick inte AI. Vet att allt inte är klart på hotellet,( gymmet bla. annat men då vi haft tillgång till gym tidigare har det bara varit ångestframkallande :oops: när man låg och gottade sig på stranden och njöt äta och dricka lite mer onyttigt istället:) Vi får väl se vad det blir av det hela.
/ Sussi

Annakaffepanna
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-06-17 11:49

Inlägg av Annakaffepanna » 2008-09-14 21:38

Samma hotell som vi då. Ska bli jättespännande att få höra hur det var där när ni kommer hem om du ids skriva litegrann då. Hoppas ni får det jättebra där!

Romantisk
Inlägg: 6
Blev medlem: 2008-09-09 17:24

Inlägg av Romantisk » 2008-10-27 20:01

Nu har vi kommit hem från Apollos hotell Three Corners Fayrous där vi varit i 11 dagar.
Skulle gärna åka till detta hotell igen om det bara var avkoppling med snorkling och sol som gällde.
Hotellet ligger helt i obygden.= öknen

Stranden
- är inte badvänlig, passar inte småbarn pga tidvatten. badskor rekomenderas. (Ibland var vattnet 100 meter ut.) Snorklingen var jättebra. Det går utmärkt att komma i vattnet från den jättelånga bryggan ( tror den var 250 meter lång). Det kan i bland vara lite strömt längs ut vid badbryggan. Tror att vi hade röd flagg alla dagar utom 2.
De håller nu på att ytterligare förlänga den till kanten längst ut på revet så att det ska gå att dyka direkt från bryggan. På stranden kan du även hyra fyrhjuling, rida kamel eller häst. Här finns även ett dykcenter
Sen har vi ju sköldpaddsstranden. Där är det sandstrand ligger 15 minuters promenad söderut ! men badskor rekomenderas ändå. Vi såg bla flera bluespotted sting ray som kunde ligga på grunt vatten i sandbotten när vi skulle gå upp efter snorklingen. ÅH vad läckert det var att få simma med sköldpaddor lika stora som en själv. Här var snorklingen av högsta klass vid lågvatten och inte för stark vind.
Helläckra rev.

Poolerna
- det var underbart att simma där och samtidigt kunna blicka ut över havet.
Animationteamet gör sitt bästa för att aktivera den som vill med volleyboll, vattengympa, polo, magdansövningar etc.
Vill höja ett varningens finger för att det blir jättehalt om det är blött på golvet runt poolen.
Det blåste en hel del nu när vi var nere och det kommer att blåsa ännu mer under deras vinter och poolen ligger inte i lä.
Det fanns alltid lediga solstolar på vid poolerna och på stranden när vi var nere.

Rummen var rymliga och fina. Vi hade det perfekt städat.

Maten
3 restauranger, main restaurang och Laguna restaurang på stranden + en betalrestaurang. Av de få som vi hörde ätit på betalrestaurangen så var de nöjda.
På strandrestaurangen gjorde de även pizza varje dag och ibland även något från grillen.
Undrer våra första dagar var maten ingen smaksensation.
Men sen var det dagar när den var jättegod. tex kalkon med äppelsås eller helstekt smördegsinbakad mör biff med pepparsås. Det var olika teman varje dag. Pasta fanns alltid där man komponerade sin sås själv framme hos kocken. Helhetsintrycket klart godtjänt. Men smaken är som baken:)

Magsjuka
Inget problem denna gång. De flesta vi träffade hade klarat sig från magsjuka.
Vet att det var någon som blev dålig 1 dag men repade sig snabbt efter besök hos apotekaren:)

Barerna
Öl-mellanöl. rött, vitt, rosevin - helt ok.
Det finns 5 inhemska spritsorter. Whisky, rom, brandy,vodka och gin. Ska erkänna att många av oss hade svårt att få ner en gin och tonic och efteråt säga att den var god.
Rom och cola var helt ok. De hade en liten drinklista där det fanns några goda alternativ.

Personalen
Alltid vänliga, gjorde sitt bästa för att vi skulle ha det bra. Duktiga på engelska.

Shopping
Några affärer i anslutning till hotellet. Prisläget är avsevärt!! högre än i Hurghada och det finns ju som sagt inga alternativ. Ett varningens finger för apotekaren som kunte ta 80 Egp för en medicin som kostar 5 EGP. Vilket är olagligt enligt egyptisk lag och vid påpekande så återbetalades pengarna utan snack.

Flygplatsen Marsa Alam
Ankomst
Det finns en LITEN taxfree när du kommer INNAN sista passkontrollen där du kan passa på att handla.
Cig- blå LM kostar 50 EGPför en limpa. Du får köpa 4 limpor/ pass. (På hotellet kostar egyptiska blå LM100 EGP.)
Avgång
Även här finns det taxfreeshop. + Pizza Hut (mums)

Annakaffepanna
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-06-17 11:49

Inlägg av Annakaffepanna » 2008-10-27 21:17

Låter som att det är jättehärligt där. Hoppas bara det inte är fööör blåsigt när vi ska dit.. Men det lär väl vara varmare än det är här i december iaf.. :D

Finns badskor att köpa där eller ska man köpa innan man åker?

Behöver man ha mycket pengar med sig? Vi hade int tänkt ta desto mer eftersom det ju är AI och man har ju förstått att det inte är nåt shoppingställe precis och det är ju inte heller vad vi är ute efter. Men kan ju vara kul att kanske göra/köpa nånting iaf. Finns det möjlighet att ta ut pengar där ifall man skulle behöva när man är där?

Vad betyder röd flagg? Kan nada om sånt dära..

Romantisk
Inlägg: 6
Blev medlem: 2008-09-09 17:24

Inlägg av Romantisk » 2008-10-28 09:26

Hej
Blåsigt- jo det blåser enhel del redan nu. De som jobbade där sa att det ÄR flera grader värmare här än i Hurghada hela året. Regnar aldrig. Vi hade temp 29-33 dagtid,22-28 natt. Vinden gör at det inte blir hett;)

Sköna/ fina badskor kostar där 80 EGP.

Pengar behöver man inte mycket av. Vi gjorde av med 1400 EGP.
(Massage 250 EGP 60 minuter, Pedikyr 200 EGP, Cyklop 150, Undervattenskamera som man kan byta film i + extra film 200, cig 300, resten dricks.)
De som tog båtur för snorkelutflykt sa att man lika gärna kunde snorkla på hemmaplan, man såg inte mer än på "hemmaplan.


ATM Automat finns, (var avstängd lite av och till)

Dubbla röda flaggor= Its not alowed to visit the beach
Röd flagg - Stark varning för undervattensströmmar. man ska vara försiktig.
Man märker vi bryggan åt vilket håll det är strömt. Bättre att simma MOT strömmen bort så kan man snorkla i lugn och ro tiillbaka. Det kan bli tungt att simma annars. Badvakter finns ej på detta hotell.
På morgonen vid 06.30 och ca 1 timma framåt var det ofta helt stilla, urläcket att snorkla då.

Vi är fler som skrivit om deta hotell på reseforum.se under rubriken- hotell marsa alam. Kika gärna där.

Angående magsjuka, vi åt denna gång Drostacide som är ett antiseptikum (tydligen inte antibiotika) och finns att köpa därnere. Vi tog 1 gul kapsel / dag i förbyggade syfte, (blir man dålig så ska man ta 4 dag). En ask ska kosta 5 EGP. INTE mer.
Vi ville så gärna vara på benen hela semestern denna gång och det var vi. Vi var ett ganska stort gäng svenskar på detta hotell och vi hade nog hört om det hade varit många som drabbats av magproblem så kanske tog vi medicinen i onödan, vem vet?

Ett annat plus är att poolerna är uppvärmda.

Annakaffepanna
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-06-17 11:49

Inlägg av Annakaffepanna » 2008-10-28 11:12

Tack för all info. Är så himla kul att höra av någon som varit där. Har läst en del på tripadvisor, men där verkar det vara väldigt varierat i tycke och smak om detta hotell. Speciellt maten har det låtit som att den inte är alltför bra.

Ja, just ja, har helt glömt bort det forumet, där läste jag ju en hel del sist när jag skulle till Tunisien. Ska gå och kika där, tack för tipset!

Skriv svar