Skapa nytt ämne  

<  Portugal  ~  Undringar

Sonata
Postat: 2009-03-22 22:01 Svara med citat
Inlägg: 60 Flitig
Vi har bokat resa till Albufeira i slutet av september. Första gången i Portugal någonsin. Hur är läget vid den tiden på året? Är det fortfarande fart och fläkt eller är det off? Vad ligger priserna på? Vad kostar en middag? Öl/vin?
Användarens profil
azonmalin
Postat: 2009-05-10 10:22 Svara med citat
Inlägg: 6
Jag tycker ni har valt absolut rätt tidpunkt för att åka till Albufeira! Jag arbetade själv där från april till oktober förra året. I och försig skulle jag ta vilken tidpunkt som helst på året för att få åka dit, älskar det fullkomligt!

I mitten av sommaren är det alldeles för mycket turister i gammla bydelen, man kan knappt röra sig. Fulla Holländare och Englesmän överallt, mycket trevligare i början och slutet av sommaren, om man siktar på att vara där några veckor.

Priset för middag och lunch är ungefär detsamma då man äter ute, självklart beroende på vart ni äter och hur mycket man dricker till maten, men över lag.

Så en middag/lunch för en person går på mellan 6-12€ + dricka. Öl ligger på mellan 2-3€, för en stor öl, vin är ungefär samma pris för ett glas.


Jag har säkert massa andra tips och förslag om det är något mer ni undrar över?

Vart i Albufeira ska ni bo?


//malin
På min blogg har jag även några inlägg om just Albufeira, http://azonmalin.blogg.se
Användarens profil Besök användarens hemsida MSN Messenger
Bim
Postat: 2009-05-11 14:41 Svara med citat
Inlägg: 150 Superflitig
Hej! Jag är nyfiken för min son med sambo skall åka till Albufiera i sommar. De s´kall bo på ett litet svensktägd hotell som Fritidsresor har. Eftersom jag sett på din hemsida att du varit guide för dem kanske du kan berätta lite om hotellet mm. Vad de bör tänka på mm. Om hotellet är bra eller har de gjort bort sig med sitt val. Jag tänker förmedla det du berättat till dem. Tack på förhand.
Användarens profil
azonmalin
Postat: 2009-05-11 15:42 Svara med citat
Inlägg: 6
Hum, jag kan förmoda att det är Dianamar som ni menar då?
Ett litet svenskägt hotell som ligger i gammla bydelen?

Om det stämmer, så är det väldigt mysigt beläget, rummen är inte stora, men inredda i romantisk stil.
Personalen brukar alltid vara väldigt trevlig och tillmötesgående, väldigt enkelt "att komma igång" med sin semester om man bor hos dom =).

De kommer då träffa på hotellets ägare, Eva har jag för mig att hon heter, hon är en väldigt rar, lite speciel dam ;P. Hon ser i alla fall till att alla känner sig välkommna och kommer ta hand om dom!

De har en mysig liten frukost"restaurang", med enligt mig Albufeiras bästa frukost Razz.

Just Dianamar var ett av mina favorithotell, jag ansåg att antingen skulle man bo där, eller på Cerro Mar Garden, men om jag hade valt hotell för en egen resa hade jag förmodligen valt Dianamar, där får man mer en känsla av Portugal.

Oj, det blev mycket på en gång, fråga igen om jag rörde till det, jag tycker bara det är kul ;P.
Användarens profil Besök användarens hemsida MSN Messenger
Bim
Postat: 2009-05-11 22:06 Svara med citat
Inlägg: 150 Superflitig
Tack för ditt snabba svar. Ja det är på Dianamar de skall bo, vilken tur att de valt ett bra ställe. Hur är det med badet och tidvattnet och undervattenströmmar där? Bra badvikar?
De kommer säker att hyra bil om jag känner dem rätt. men hur är det att köra bil där och hur kör portugiserna? De hyrde bil förra året på Mallis och det gick bra. De vill pröva på olika länder varje år innan det är för sent.
Jag är alltid orolig för detta med bil och undervattenströmmarna, Åker ju själv två gånger per år utomlands men vill inte hyra bil för jag tycker de kör som dårar utan hänsyn till trafikregler.
Hur förhåller det sig med brottslighet odyl? Bra restaurangtips tas gärna emot?
Tacksam om du vill svara och trevlig sommar.
Användarens profil
azonmalin
Postat: 2009-05-11 23:04 Svara med citat
Inlägg: 6
Vattnet i havet brukar inte vara det allra varmaste jämt, men det är ändå skönt och svalkande i solen och värmen.

Går de ut från Dianamar och 100-200 m åt vänster kommer de till nedgången till stranden, där bör man till och med kunna ta hissen ned nu, tror att den är färdigbyggd =).
På den delen av stranden kan det uppfattas som att det är ganska mycket folk emellanåt, i så fall ska man bara fortsätta gå längsmed stranden bortåt, förbi "fiskarbryggan" som de kommer se längst bort där.
Gå förbi där och fortsätt så kommer man komma bort till en massa mysiga småstränder som ligger in i klippformationerna, med jämna mellanrum finns också "strandbarer", med lunch, glass och dryck.

Tidsvattnet kan ibland vara lite lurigt, det höjs och sänks väldigt fort, så man ska inte gå längsmed klipporna längst bort tidigt på morgonen, eller på natten, ja du förstår.

Undervattensströmmar, är jag dessvärre inte särskillt bra på, man ska naturligtvis alltid vara försiktigt, men har inte hört något särskillt om farligheter..

Det som kan vara krånligt är alla små gränder som finns i Albufeira då man kör bil. Men det är bra, man kan parkera på alla smågator runtom Dianamar. Bara man håller koll på enkelriktat och tar det lugnt och försiktigt inne i byarna i början så ska det gå bra.
Jag har inte tyckt att portugiserna kör särskillt farligt, problemen med biltrafiken brukar komma under sommarmånaderna då vägarna är vältrafikerade, då ser man nästan alltid någon turist som kört av vägen någonstans. Men tar man det lugnt brukar det gå bra!

Angående bilhyrning, så samarbetar ju fritidsresor med europcar, priserna kan bli ganska saftiga när de väl kommer ner, om de hyr på plats blir det billigare att hyra av någon annan. Men om de bokar före de åker så brukar man få bra priser.
Man kan välja mellan att hämta och lämna bilen på flygplatsen om man vill ha den hela vistelsen, annars ligger Europcars kontor väldigt nära Dianamar, så gästerna från Dianamar brukar gå dit och hämta nyckeln om de ska hyra några dagar under vistelsen.

De kommer också få ett nummer till Fritidsresors guide online tjänst då de kommer ner. Det kan vara bra och smidigt att ha. Då kan de antingen skicka SMS dit, eller ringa om det skulle vara något. Och för akuta fall, vilket vi inte hoppas händer, men utifallatt, kan man ringa hela nätterna.

De bör också få ett mail från Fritidsresor i Portugal, ca 2 veckor innan avresa tror jag det är, där får de också kontaktuppgifter till Guide Online, dit kan de maila och fråga andra saker om det är mer de vill veta.

Annars är som sagt Eva och hennes man som driver Dianamar, väldigt duktiga på Albufeira med omnejd också!

Brottslighet, är inget särskillt som jag har lagt märket till heller, man ska naturligtvis vara försiktig med sina värdesaker, lämna inte saker oövervakade på stranden, krogen och så vidare, det gammla vanliga=).

Restaurangtips. Hum. Ja min absoluta favorit är såklart "Pizzamannen". hehe. De har nog den godaste pizzan jag någonsin ätit, går de dit måste de beställa en "Pizza Mexikana med Yoghurtsås", supergod! & restaurangägarna kommer nog anna vart ni har fått tipset ifrån, hehe.
Jag vet inte om Eva känner till Pizzamannen, men den heter egentligen inte det, minns inte vad det står på skylten för vi säger alltid Pizzamannen. Skicka och fråga Guide Online hur de tar sig dit när ni är där, vet att några från förra året jobbar där fortfarande. =).

Annars, om man kanske inte vill äta pizza Smile.
Det finns en väldigt god och populär restaurant, också i gammla bydelen, vid strandpromenaden, som ligger vid rulltrapporna, en mexikansk resturang, fråga på Dianamar, så vet de vart jag menar. De har supergod mat och goda drinkar, ligger i slutet av "bargatan" så det är lite mer stillsamt.

För fisk... vilket DE MÅSTE ÄTA!! =) När dom är där! Föreslår jag absolut Tres Coronas, en jättemysig takservering som ligger nära Dianamar.
Det godaste jag har ätit där, nu kommer jag inte ihåg vad det heter, jo svärdfisken såklart! supergott.

Finns också en jättetrevlig "thai restaurant", den är upplyst med stora skyltar. strax innan Tres Coronas, väldigt trevlig miljö, lite dyrare mat än på de andra ställena dock.

När är det de ska åka ner? Om man får fråga?

Hehe, blir jobbigt att läsa allt det här, men fråga mer om du vill, har en oändligt stor kärlek för Albufeira, så jag skriver gärna om det!
Trevlig fortsättning =)-
Användarens profil Besök användarens hemsida MSN Messenger
Bim
Postat: 2009-05-13 16:58 Svara med citat
Inlägg: 150 Superflitig
Hej och tack för den jättefina infon du gav. Hoppas bara att de blir glada nu när mamma lagt sig ut för att kolla deras resmål. De är ju vuxna men jag gillar att alltid få info om mina resmål så jag tänkte på dem och hakade på denna tråden. De jobbar och jag är pens. så jag har tid att sitta ock spåna. De åker i slutet av juli eller början av augusti den kanske absolut varmaste tiden.
Kommer du på något mer så tas de tacksamt emot. Jobbar du därnere i sommar?
Trevlig sommar!
Användarens profil
Sonata
Postat: 2009-05-15 18:24 Svara med citat
Inlägg: 60 Flitig
Jätteskoj att få svar om Albufeira!!! Världen är bra liten, vi ska också bo på Dianamar och åker ner i slutet av september. Just nu kommer jag inte på något att fråga om, men ju närmare vi kommer avresa så dyker det säkert upp frågor.
Vi har bara tänkt ha det lugnt och skönt med bad, god mat, massa shopping och kanske ett par utflykter (vingården som Cliff Richard äger och ev Sevilla eller Lissabon). Äntligen fick vi reda på vad det kostar att äta ute, har letat massor på nätet efter prisindex, men icke. Tack.
Användarens profil

Visa inlägg nyare än:  

Sida 1 av 1
Skapa nytt ämne

Hoppa till:  
Copyright © Travelpix.nu 2010. All rights reserved. | Om Travelpix | Kontakt