Skapa nytt ämne  

<  Bulgarien  ~  Bulgarien Sozopol

karfal
Postat: 2008-12-23 19:54 Svara med citat
Inlägg: 5
Har någon varit i Sozopol
Bott på hotel Laguna beach resort
Har du några tips om stället och hotellet så svara gärna


Mvh Karin
Användarens profil
Lonny
Postat: 2008-12-25 15:35 Svara med citat
Inlägg: 6
Hej !
Vi var i Sozopol 3 veckor i Juli i år , och det var inte 3 veckor för mycket precis ! Vi trivdes - och hade det bra ! Ditt hotell känner jag tyvärr inte till , men av bilderna att dömma så ser det ut att vara en mycket fin anläggning.
Vet att det är en bra bit mellan där vi bodde och Laguna Beach. Vi låg på dagarna på stranden mellan den nya och den gamla stadsdelen , den var helt Ok. tyckte vi , bred och lång . Långgrunt i vattnet, som också var rent och fint !
Finns mycket att gå och titta på i Sozopol , främst då kanske i den gamla delen , med sina gränder och gamla hus . Där finns också kanske dom bästa restaurangerna . En fin hamn, där fiskefartygen ligger , och därifrån utgår varje kväll två turer med en stor träbåt . färden tar 1 timme ,och då får man se denna stad utifrån vattnet ! Under turen såg vi många maneter runt båten (helt ofarliga) , samt flygfisk ! Titta på www.apollo.se och Hotell Coral , sedan kartan, så syns det var vi bodde , de var i den nya delen , med kort avstånd till det mesta. Den nya delen hade också mycket att erbjuda- vad gäller shopping och matställen . en liten bit bortanför Coral fanns en stor shoppinggata , där en del av gatan varje kväll var som en "gatufest", med grillrest. och andra matställen , karuseller mm. mm.
Är det något mer du undrar över så skriv och fråga , så skall jag svara !
Hälsningar Ronny Wester !
Användarens profil
karfal
Postat: 2008-12-25 19:14 Svara med citat
Inlägg: 5
Tack för svaren
Låter underbart
Hur långt tog det för er att gå till gamla staden?
För vi hade 10 minuters promenad till nya staden
Var där mycket att handla typ kläder skor med mera?
Prisnivån låg den som övriga Bullgarien eller billigare?
Har varit i Albena 2 gånger och Nessebar 2 gånger
Älska Nessebar sen hörde jag att nån sa att Sozopol var bättre så jag tänkde prova det i år

Mvh Karin
Användarens profil
Lonny
Postat: 2008-12-25 21:00 Svara med citat
Inlägg: 6
Hej igen !
Tog ca. 10 min. att gå för oss till den gamla stadsdelen , om vi gick efter stranden från hotell Coral (Apollo). Något längre tid (men inte mycket) om vi gick vägen genom slutet / eller början ; av den nya delen. Prisnivån på kläder , var lägre än i Sunny Beach / Nessebar där vi varit 13 ggr. tidigare - från 1984 . Fastnade för just Sozopol ; då vi har kommit dit på en del utflykter under årens lopp . Vet inte så mycket om skopriser , men säkert är dom också billigare - eller lika billiga som i t.ex. Sunny B. / Nessebar.
I Sozopol är man inte lika vana vid oss svenska turister , som i t.ex. Nessebar. Under dom tre veckor vi var där i somras mötte vi inte många svenskar .Mest Bulgariska turister faktiskt . Mycket trevligt ! Inget ont om svenskar - men det var skönt !
Inga tyska turister heller......... om man säger.....
Finns många s.k. mini markets / även större ; lite överallt ; som har öppet till långt in på senkvällen , en del dygnet runt. Maten på restaurangerna är varierande och vällagad / god !
Som vanligt till billiga priser. Sitter man i en del rest. i den gamla stadsdelen , har man havet "under fötterna" i princip ! I Sozopol går det också att avnjuta vackra solnedgångar , vid 21:00 ungefär. Minst lika vackra uppgångar , vid 06:00 ca.
Själv missade jag ingen av dom !!
Hade regn tre timmar en Lörd. kväll, på tre veckor. Strålande sol / blå himmel i övrigt !
Hej från Gunilla och mig , fråga mer om det är något ! / Hälsningar Ronny Wester (Sundsvall)
Användarens profil
Lonny
Postat: 2008-12-26 10:13 Svara med citat
Inlägg: 6
Glömde tala om att det finns ett mycket stort utbud av allt mellan himmel och jord att köpa . främst i den gamla delen av Sozopol . Allt är inte bara "skräp och dom vanliga turistsakerna" , utan mycket , mycket annat också . / Ronny - Gunilla .
Användarens profil
Mårtensson
Postat: 2009-03-16 20:55 Svara med citat
Inlägg: 2
Har även vi kollat på hotellet Laguna Beach och väljer mellan det och hotell Fjord. Undrar därför vad det kostar att ligga på stranden, dvs för solstolar och parasoll?
Hur ligger matpriserna, t.ex för två vuxna att käka middag med öl eller vin till?
Tack på förhand
Håkan
Användarens profil
Lonny
Postat: 2009-03-17 00:02 Svara med citat
Inlägg: 6
Hej Håkan !
Fint att ni funderar på Bulgarien och Sozopol som resmål ! Maten är alltid billig i detta land , jämfört med priserna här hemma . Har skrivit upp lite här i "dagboken" 2008 : Pork stew in pepper 1st. samt Pasta Carbonara 1st. + 2 öl och 2 kaffe = 24,10 Leva = ca. 120 sek. (multiplicera med 5) vidare :
1st. Chopska sallad + 1st fisksoppa + 1 st. rätt med köttbullar + 2 kaffe + 2 öl = 17,30 Leva . ( ca. 86,50 sek.) OBS. att kaffet är inte speciellt billigt - och är ibland odrickbart , tycker vi svenskar, men vad gör man...!? !
2 st grillad makrill m. pom. fr. + 2 små vatten = 19,60 Leva ( 98 sek.)
Prova också småfisk på stranden i strandserveringen ! 2,50 Leva ! ( 10 - 11 sek.) Räcker till två ! 1 st glas vin = 3,50 Leva ( 15 - 16 sek.)
Några exempel de här på mat / dryck . Prova också Kavarma , och deras många olika kycklingrätter ! För två pers. hamnar notan på mellan 70 - 90 sek.
1 st. parasoll + 2 st. solsängar = 90 sek. Dom är dyra på sådant ! Många köpte ett parasoll på affären istället , och låg på ett liggunderlag . Hör av dig gärna om det är några mer funderingar om detta resmål ! Hälsningar Ronny !
Användarens profil
Mårtensson
Postat: 2009-06-14 19:04 Svara med citat
Inlägg: 2
Undrar om det finns uttagsautomater i Sozopol? Är det säkra att använda? Var växlar man bäst?
Användarens profil
Lonny
Postat: 2009-06-14 19:17 Svara med citat
Inlägg: 6
Är lite osäker på automater, tror det finns några. Vi köpte Bulgariska Leva på FOREX innan vi åkte, bättre kurs då.
Användarens profil
Ronnie79
Postat: 2010-10-23 21:58 Svara med citat
Inlägg: 24 Flitig
När vi var där 2006 fanns det bankomat.
Trevlig stad! Smile

/Ronnie
www.4x4expedition.se
Användarens profil Besök användarens hemsida MSN Messenger
Bennie
Postat: 2013-08-06 07:25 Svara med citat
Glömde tala om att det finns ett mycket stort utbud av allt mellan himmel och jord att köpa . Nike blazer vintage främst i den gamla delen av Sozopol . Allt är inte bara "skräp och dom vanliga turistsakerna" ,
Adidas jeremy scott utan mycket , mycket annat också . / Ronny - Gunilla .
Bennie
Postat: 2013-08-06 07:27 Svara med citat
Några exempel de här på mat / dryck . Prova också Kavarma , och deras många olika kycklingrätter ! För två pers.Nike blazer vintage hamnar notan på mellan 70 - 90 sek.
1 st. parasoll + 2 st. solsängar = 90 sek. Dom är dyra på sådant ! Många köpte ett parasoll på affären istället , och låg på ett liggunderlag . Hör av dig gärna om det är några mer funderingar om detta resmål !
Isabel marant
Hälsningar Ronny !
Tom&Jenny
Postat: 2013-08-06 21:19 Svara med citat
Inlägg: 97 Flitig
bernie
är du bara ute efter qatt sprida reklam ?? du svarar på inlägg som gjorts för flera år sen
Användarens profil Skicka e-post Besök användarens hemsida MSN Messenger

Visa inlägg nyare än:  

Sida 1 av 1
Skapa nytt ämne

Hoppa till:  
Copyright © Travelpix.nu 2010. All rights reserved. | Om Travelpix | Kontakt