Stockholm är en fantastisk sommarstad!

Norge, Finland...
Skriv svar
Desires
Superflitig
Superflitig
Inlägg: 120
Blev medlem: 2010-02-12 09:41
Ort: Stockholm
Kontakt:

Stockholm är en fantastisk sommarstad!

Inlägg av Desires » 2012-06-19 16:39

Vår sköna huvudstad! Stockholm – Nordens Venedig som den kallas – är en så vacker stad med mycket att uppleva. Stockholm visar upp sin allra bästa sida nu på sommaren.

Enl nyligen publicerad fakta har har övernattningarna i vår huvudstad på 10 år ökat med närmare 50 %. Vi svenskar tror ofta att Köpenhamn är den största besöksstaden men vi har 3 miljoner fler gästnätter. Fler fakta om turismen i Stockholm
- 98 procent av Stockholms turister är nöjda och rekommenderar gärna resmålet för vänner och bekanta.
- 2/3 av Stockholmsbesökarna är svenskar, därefter kommer de från Tyskland, Storbritannien, USA och Norge.
- Den stora internationella reseguiden Lonely planet har listat sina tio favoritstäder 2012 och Stockholm placerar sig på en ärofylld fjärdeplats. Motiveringen lyder ”Stockholm är en förförisk storstad som lyckas vara både mysig och internationell”!


När du tröttnar på Stockholms alla sevärdheter och bara vill koppla av en stund kan du mitt i stan ta ett dopp i Mälarens vatten, på Långholmen, Smedsuddsbadet, Årstaviken, Reimersholme mfl. Det finns också flera jättefina havsbad nära stan, t ex Grisslingebadet och Björnö naturreservat.
Mer foton och tips här http://www.desires.se/#post133

MISSA INTE världens vackraste skärgård! Ta en skärgårdsbåt och se den fantastiska och enormt vidsträckta skärgården som omger Stockholm. Skärgården har över 30 000 öar, och är en av världens mest örika sammanhängande skärgårdar. Och hänförande vacker!

Mer tips om andra städer med bad (Alghero, Rom, Riga, Barcelona)
har jag här på min
reseblogg http://www.desires.se/#post121

Skriv svar