Hotell Taç Premiere/Margarita i Alanya

Skriv svar
lottaq
Flitig
Flitig
Inlägg: 29
Blev medlem: 2009-02-05 18:30
Ort: Gävle

Hotell Taç Premiere/Margarita i Alanya

Inlägg av lottaq » 2014-03-26 15:17

Hej,
Är det någon som har bott på något av dessa hotell i Alanya?
Vill gärna höra hur hotellen är att bo på och om det är frächa rum.
Och hur all inclusive är.

Tack på förhand!

Alanyasemester.se
Inlägg: 4
Blev medlem: 2014-03-30 10:39
Kontakt:

Inlägg av Alanyasemester.se » 2014-03-30 10:56

Har tyvärr ingen kännedom om hotellen du nämner men när det gäller "All Inclusive" så skulle jag ej rekommendera det.

Det kan förvisso vara bekvämt men maten måste tyvärr till viss del "turistanpassas" då den ska passa alla och det är även vanligt att "samma" maträtt dyker upp flera gånger i veckan. På det viset förlorar man mycket av den härliga matkulturen som finns i Turkiet och det är trots allt inte speciellt dyrt att äta ute på restauranger heller så länge man undviker de värsta "turistfällorna".

Framförallt nu när växelkursen är såpass gynnsam för oss svenskar och då har man ju möjlighet att äta på flera olika ställen och prova på mer ovanliga rätter.

--------------------------------------------
Lägenheter i Alanya uthyres - www.alanyasemester.se.

lottaq
Flitig
Flitig
Inlägg: 29
Blev medlem: 2009-02-05 18:30
Ort: Gävle

Inlägg av lottaq » 2014-03-30 20:55

Tack för informationen :)

tone
Bofast
Bofast
Inlägg: 1636
Blev medlem: 2006-12-12 08:48
Ort: Östersund

Inlägg av tone » 2014-05-04 20:34

Hej! Det beror lite på vilken klass man väljer på AI hotellen. Bokar du ett tre stjärnigt kostar de sällan så mycket mer än en "vanlig" resa. O då blir de mer ekonomiskt....tjänar in de rätt snabbt på feukost, dricka, kaffe , öl o nånn lunch o nånn midd. O som sagt e maten billig så du har råd att äta ute iallafall. Ja tycker att det är ett ekonomiskt bra alternativ. :o

Alanyasemester.se
Inlägg: 4
Blev medlem: 2014-03-30 10:39
Kontakt:

Inlägg av Alanyasemester.se » 2014-05-04 21:11

Tycker snarare det är precis tvärtom. Ett högklassigt All Inclusive hotell kan ta bra betalt av sin gäster just för att de håller hög klass på såväl boende som mat och då är det ju ett helt ok, om än ett dyrt alternativ.

Det är ju de billigare All inclusive hotellen som på senaste åren blivit någon form av trend där priserna ska pressas tills de ligger på botten och då ska de pressas lite till för att kunna konkurrera med alla de andra lågklassiga All inclusive hotellen som poppar upp som svampar som är problemet. Då blir såväl mat och dryck som personal och boendestandard lidande, för att inte tala om de vanliga restaurangerna i området som inte får några gäster trots att de använder bra råvaror till humana priser.

Många av dessa hotell kursar och får slå igen, andra byter ägare vart och vartannat år när gamla ägaren inte har råd att driva det längre och sen kan vi läsa i tidningarna om människor som blir sjuka av dåligt hanterad/gammal mat, hembränd sprit och slarv med rengöring som resultat av allt prispressande.


--------------------------------------------
Lägenheter i Alanya uthyres - www.alanyasemester.se.

tone
Bofast
Bofast
Inlägg: 1636
Blev medlem: 2006-12-12 08:48
Ort: Östersund

Inlägg av tone » 2014-05-04 21:58

Ja, ok.
Jag tycker att när ja har rest på 5 stjärniga AI, så har ju maten o servicen varit mycket bättre men priset också mycket högre! Sen ligger de flesta 5 stjärniga lite utanför oftast. Där finns allt o man beh inte åka därifrån. Men med de billigare kan man tjäna in de på frukost, dricka, o någon lunch o middag. Därför att de inte skiljer speciellt mycket i pris jämfört med vanliga hotell. Jag tycker att de har absolut varit prisvärt att göra så, o ja har gjort de många gånger. Nu nästa resa i juni , också 3 stjärnigt hotell till billig penge, centralt.
Sen förstår ja att de går så lågt så hotellägarna måste sälja...de e ju tråkigt...men för min ekonomi e de ett jättebra alternativ. Men ja äter mycket ute på resturanger när ja tar ett billigt AI.

Skriv svar