Guide i Ao nang och Timber House

Skriv svar
fjuppster
Flitig
Flitig
Inlägg: 52
Blev medlem: 2007-01-28 17:18
Ort: Sthlm
Kontakt:

Guide i Ao nang och Timber House

Inlägg av fjuppster » 2007-04-10 19:48

Hejsan, är nu hemkommen från varma o sköna thailand. Tänkte att jag skulle sätta mig ner och försöka skriva och tipsa om en del saker att göra i Ao nang.
Har själv varit nyfiken över hotellet Timber House och sett flera som har varit det så nu kommer min semester på hotellet, som jag lovade.

Jag och min flickvän bodde på Timber House i Ao-nang i 3 veckor, japp 3 veckor. Låter som mycket på samma ställe, men det var det vi ville.
Vi kände att vi inte hade någon lust att driva omkring i thailand från hotell till hotell. Bara en enda lång o skön sol o bad semester. :D

Det som är i tjockare bokstäver är sånt som jag tyckte kunde vara lite viktigt att läsa, avgör själv. :D

Timber House:
Hotellet var mycket fräsht o fint, trevlig personal och en mycket fin restaurang. Kan säga att den enda nackdelen med hotellet var vägen som ligger bredvid. Men jag ska nämna att jag e extremt känslig för ljud när jag ska sova. Jag tycker att hotellet är bra för barn familjer, om det e några som undrar.
Dom har en mycket fin trädgård om det e någon som e såld på växter, har man tur så kunde man oxå få se en och annan ödla som irrade omkring bland växterna.
Internet cafe finns på hotellet, det kostar 150 bht för 3 timmar, då får du en kupong som du kan logga in med. Tv finns på rummet med ca 15 kanaler, kyl med minibar finns oxå, går bra att plocka ut deras saker och ersätta med det ni vill fylla kylen med.


Utflykter/sevärdheter:
Går att boka överallt längst strandgatan, dom utflykter jag beskriver är bara ett fåtal av allt som finns att göra. Longtail båt finns vid aonang beach och vid nopparat tara beach.

Ao nang och nopparat beach:
Tänker inte skriva så mycket om dessa då jag inte tyckte dom var något speciellt, bra att svalka sig på men vid sol o bad tar jag nog en longtail båt ut till någon annan strand. Men på Ao nang stranden har ni en massa apor långt bort som man kan mata och komma riktigt nära för er som gillar djur.
Nopparat är en mycket mycket lång strand som ser ut som en lång banan, här kan man få sig lite mat eller gå en bra bit bort och bara vara ifred.

Phi phi island med speedboat:
Vi åkte ut med en speedboat till phi phi island med CHOKPAISAN ANDAMAN som företaget heter.
Vi åkte till maya beach, monkey beach, phi phi don, bamboo island och några andra ställen. Dom stannar båten på några ställen så man kan snorkla direkt från båten.
Lunch ingick plus frukt o dricka. Jag tycker att detta var ett bra alternativ om man vill ta sig till dom öarna. För med longtail båt är det alldeles för långt.
Allt detta kostade 1500 bht/person och 800 bht för barn , detta var en heldag med transfer från hotell till båten.

Poda island:
En fin ö att spendera en dag på, tyvärr ingen vidare snorkling. Men längst bort på ena sidan av ön har man en liten ap familj som man kan skratta lite åt.
Tycker att ön var fin men lite bättre för dom som bara vill njuta av värmen. Precis bakom poda ligger chicken island. Longtail båt hit kostade runt 300 bht/tor per person.

Chicken island:
Mycket fin ö för dom som vill bada[/b]/snorkla, snorklingen var kanon med mycket fisk o koraller. På denna ö finns det ett litet hak som man kan köpa lite mat/snack på. När det blir låg vatten så bildas det en "väg" i vattnet som man kan gå på till en annan liten "ö". Ett tips jag kan ge er som vill snorkla är att hyra en longtail och be han åka runt öarna chicken och poda och visa er bra snorkel ställen. Då får ni se mycket fina ställen, annars så kan ni leta efter andra som snorklar då vet ni att ni hittat rätt. Longtail båt hit kostade 300 bht/tor per person.

Railey Beach:
En mycket fin strand där man kan sola o bada, paddla kanot eller bara ta det lugnt vid någon bar. Här finns även lite små affärer att kika in i.
Det finns två sidor av railey, det finns west och east. West sidan tyckte jag var den bättre sidan, men om man vill gå över till east så tar det bara 5 minuter.
Men ta på er sandaler innan ni går för på vägen finns det myror och en del glasbitar. Sen när ni har tagit er till andra sidan så kan man även gå vidare till Phranang beach.
Railey finns det även en bar som heter Rock bar, dit kan man ta sig om man går mot railey east. Efter en bit på vägen dyker en skylt upp som det står Rock bar på, sen e det bara att följa vägen och eventuella skyltar. Jag själv gick alldrig till baren, så jag har faktiskt ingen aning vad som väntar er. :D
Longtail båt hit kostade ca 150 bht/tor per person.

Phra nang beach:
En ganska lång strand perfekt för bad och utforskning. Finns longtail båtar som säljer lite mat o dryck. På stranden finns Phranang cave som är en grotta man kan gå in i vid lågvatten, man kan även gå igenom grottan ut till andra sidan där ni mest har havet.
Bredvid grottan har ni det så kallade "fertilitets monumentet", där har ni statyer som ser ut som mannens könsorgan. Står en skylt där men kommer inte ihåg vad som stod på den och vad exakt monumentet var bra för. Men en gissning är nog att det e något som är bra om man vill skaffa barn. :)
Phranang beach ska även den så kallade "princess poolen" ligga, det är en lagun man kan ta sig till på något sätt. Hur vet jag inte exakt då jag själv inte varit dära.
Men det är nog bara att fråga efter vägen, antar att det är ett populärt ställe. Longtail båt hit kostade ca 150 bht/tor per person.

Bamboo island:
En fin ö med den bästa snorklingen enligt mig, med koraller och en nedrans massa olika fiskar. Kan inte skriva så mycket mera om denna ö då jag spenderade ett antal timmar i vattnet med fiskarna :)

Hong island:
Till denna ö hyrde vi en longtail båt tillsammans med en annan familj vi lärt känna på hotellet. Det kostade oss 2000bht för en hel båt och en hel dag, då tog han med sig frukt och vatten, men man kunde även få öl lr juice om man ville det. På ön finns det några stränder att besöka men den bästa stranden kostade det inträde till pga att dom flesta öarna är nationalparker om jag har förstått det rätt, så även chicken och poda island kan kosta en slant om ni har otur att komma dit när dom står dära. Priset ligger runt en 100 bht om jag kommer ihåg rätt.
På ön finns det en mycket stor och fin lagun, där kan man simma bland mangroove träden lr bara ligga och flyta runt i vattnet. Tyvärr så brände sig ett barn från familjen som vi åkte med på en manet. Men han som körde våran båt skar upp en bit ananas och la emot brännskadan, och efter ca 15 minuter så vips så var hon i vattnet igen.
Kan meddela att ni inte behöver vara rädda för maneter för jag såg inte en enda och jag var i vattnet nästan dygnet runt :)

Ao Thalane:
Vi tog en kajak tur hära, det kostade oss ca 800 bht per person, vi tog en halvdag bara och det var alldeles lagom. Jag var helt slut i armarna och i huvudet efter detta. Jag och flickvännen skrek åt varandra hela dagen, för det var inte lätt att paddla sig igenom mangroove träden. Så detta kan ta lite stryk på förhållanden :) Apor fanns det bland träden, håll i era saker ni har med er för det är inte ovanligt att det dimper ner en apa i eran kajak som letar mat :). Håll er bara lugna om detta händer för aporna är väldigt snälla men om man skriker och gapar så vet man alldrig. Kan rekommendera detta varmt för er som vill, men detta är tyvärr inget för mindre barn, då det krävs att båda personerna paddlar.

King Cobra Show:
För er som gillar ormar är detta ett måste, det ingår transfer från hotel. Det tar bara en timme att titta på detta och det kostar bara 350 bht per person.
Man går igenom detta ganska snabbt, dom visar upp några ormar som dom har i burar och ibland tar dom ut en pyton orm som man kan få hålla i. Men höjdpunkten är showen, dom visar upp en show med mangroove ormar, svart kobra och tillslut kungs kobran. Kungs kobran är en orm som fullvuxen blir ca 7 meter lång, och när den "ställer" sig upp blir den 2 meter hög och kan hugga 2 meter framåt. Ett bett av denna orm och du kan säga godnatt, om du inte har tillgång till motgift snabbt. Men var inte oroliga, se bara till att ta med er kameran och batterier, tyvärr så tog mina batterier slut under showen. Dricksa dessa killar gärna då dom är ganska unga och i stort sett sätter deras liv på spel bara för att ge er en kanon show.

Giant catfish farm:
Detta rekommenderas varmt för barnfamiljer, inträde kostar 20 bht per person då får ni en påse med fiskmat. Japp, ni ska kasta fiskmat ner i dammarna. Ni får själva se vad som händer när ni gör det ;). Detta är en liten djungel med en stig du går in i, här inne finns såkallade "catfish" det är i stort sett en mal.
Men det finns äver massa andra djur tex: karpar, sköldpaddor, olika småfiskar och även krokodiler och ödlor. Krokodilerna är instängda så var lugna. I slutet av stigen så kan ni köpa en till påse fiskmat för att slänga i vattnet, jag har hört att detta ska ha något med tur att göra men är lite osäker.

Shopping:
Den bästa shoppingen tycker jag var i Ao nang, här finns det mesta i shopping väg. Tänker inte skriva så mycket om det, för det blir för mycket. Krabi town tyckte jag mest bara var jobbigt att gå i, jag tyckte mest att det var mycket trafik och kläder för "thailändare". Men om någon har varit sugen på att äta en hink med kyckling i som man kan se på vissa amerikanska filmer så kan man göra det i KrabiKentucky Fried Chicken. Dom har även ett shoppingcenter som heter Vogue man kan gå in i. En Taxi till Krabi Town kostar 400 bht, och dom kommer att fråga er om dom ska vänta tills ni e klara med shoppingen. Tiden är upp till er att bestämma dom är bara glada att dom har en körning. Dricksa gärna chafförerna, dom tjänar ca 10000 bht i månaden, vilket inte är något vidare mycket pengar.

Skräddare:
I Thailand är det mycket billigt att sy upp kläder, i Ao nang finns det ett ställe som heter Kings fashion dom flesta rekommederar detta ställe och det gör även jag. Visst det kanske är billigare hos andra ställen men bara det att alla andra ställen är helt galna i att få kunder så dom nästan står och drar in en i deras butik. Det skrämmde bort mig som kund hos dom, men så är det inte hos Kings fashion. Stället är mycket fint och proffessionellt, och dom sätter kunden i centrum. Lite dyrare lite bättre. :)

Henna- tatueringar:
Gör inte henna tatueringar på era barn. Har läst det i vings katalog dom hade på hotellet, men jag kan inte exakt säga varför det inte e bra för det kommer jag ej ihåg.

Tatueringar:
För er som funderar på att tatuera er i Ao nang så kan jag rekommedera Nut tattoo, stället är fräsht och dom steriliserar allt. Jag gjorde två tatueringar hos dom och är mycket nöjd, men kom ihåg att göra tatueringen näst sista dagen då du inte kan sola och bada när tatueringen är nygjord. Det är billigare än i sverige att göra en tatuering hära. Det ligger precis bredvid en cd affär, och det är inte bara en tatuerings studio. Dom har även cafe dära cafet heter Tattoo de cafe, Mycket trevligt ställe att sätta sig vid och ta en öl eller en ice latte. Jag kan rekommendera deras goda Thai ice te.

Massage:
Går att få överallt, det finns billigare ställen och dyrare ställen. men en timmes olje massage kostar runt 300 bht. Sen går det att få fot skrubb, manikyr, pedikyr.
Jag rekommenderar Sea view massage, som ligger vid sea food center. Lite skummt ställe men dom är mycket bra på det dom jobbar med. På hotellet bygger dom en massage studio precis vid poolen, men det var nästan klart när jag var dära.

Maten:
Finns all tänkbar mat, just precis vid hotellet Timber House ligger det en liten "mat marknad" där dom serverar olika maträtter till hiskligt billiga priser. Ser lite skabbigt ut när man går förbi men maten är helt fantastisk. Längst strandgatan ligger det restauranger överallt, det finns pasta, pizza skaldjur, svensk mat. Ja det finns det mesta. Men för er som gillar fisk och skaldjur så finns det bara ett enda ställe som jag kan tipsa om, Sea food center här finns allt i fiskoch skaldjurs väg och för kött magarna finns det oxå mat, plus att ni får en fin utsikt över havet. Bredvid Sea food center har ni en indisk restaurang som heter Navrang indian food, stället är litet men jag har alldrig fått bättre service än jag fick dära. För er som vill testa på indisk mat för första gången så gör det hära, för här hjälper dom verkligen till så ni får rätt mat om ni är lite "rädda" för indisk mat. Men hotellets egna restaurang är mycket bra oxå, finns en stor varition av olika maträtter dära.


Detta var nog allt som jag kommer ihåg, men har ni frågor om något så kan ni alltid mejla mig. Och om jag har skrivit något som inte alls stämmer så kan ni fylla i i tråden så dom som vill åka hit får en bra semester. Stavfel och diverse grammatik fel och dylikt finns säkert, och det kommer ni allt få leva med :P

Min mail: jepe165@hotmail.com

Hoppas detta hjälpte några av er, och hoppas ni får en bra semester. 8)

Mvh Jeppe

Maggan900
Bofast
Bofast
Inlägg: 338
Blev medlem: 2006-12-11 14:59
Ort: Utanför Göteborg

Inlägg av Maggan900 » 2007-04-10 20:32

Hejsan! Ja de må jag säga....Vilket fint utlägg av er semester,jättekul att läsa.....// Tack Maggan........

fjuppster
Flitig
Flitig
Inlägg: 52
Blev medlem: 2007-01-28 17:18
Ort: Sthlm
Kontakt:

Inlägg av fjuppster » 2007-04-20 09:44

Man tackar så mycket maggan..
Man vill ju dela med sig av sina äventyr till andra :D

Dock lär det ta några år innan nästa resa blir av, då det ska köpas lägenhet och en del andra saker :(

Maggan900
Bofast
Bofast
Inlägg: 338
Blev medlem: 2006-12-11 14:59
Ort: Utanför Göteborg

Inlägg av Maggan900 » 2007-04-20 21:24

Hej Jesper! Ja,tyvärr så är det ju så att det finns annat att lägga pengarna på än resor,boendet är ju faktiskt viktigare,men jag tror att har ni bara fixat detta så blir det nog så småningom en ny resa.
Ni har ju något att se tillbaka på innan nästa resa blir av,det blir bara till att sätta igång och spara igen.Lycka till med lägenheten// Mvh Maggan.......

Malee
Superflitig
Superflitig
Inlägg: 188
Blev medlem: 2006-12-12 10:36
Ort: Phuket
Kontakt:

Inlägg av Malee » 2007-04-22 14:38

Strålande rapport! :D

"Henna- tatueringar:
Gör inte henna tatueringar på era barn. Har läst det i vings katalog dom hade på hotellet, men jag kan inte exakt säga varför det inte e bra för det kommer jag ej ihåg."

Förmodligen varnar dom för det då färgen är rätt stark och en del får hudproblem av den. Om man vill prova kan man be hennatatueraren göra ett litet streck så märker man om man klarar färgen.

fjuppster
Flitig
Flitig
Inlägg: 52
Blev medlem: 2007-01-28 17:18
Ort: Sthlm
Kontakt:

Inlägg av fjuppster » 2007-04-27 20:39

Jo, det kan man juh faktiskt göra malee, tänkte inte på det :lol:

Ja, någon resa blir det nog kanske av, men det blir kanske till grekland isåfall. Finns så många länder man vill utforska.

puff
Bofast
Bofast
Inlägg: 422
Blev medlem: 2006-12-14 22:27
Ort: Sverige

Inlägg av puff » 2007-04-27 21:43

Hej och tack för trevlig läsning..skitkul när någon lägger ner så mycket jobb med att skriva, så andra ska få läsa och njuta.. :D //kram Eva. Hade här funnits stjärnor, så skulle du få 5 stjärnor!!

fjuppster
Flitig
Flitig
Inlägg: 52
Blev medlem: 2007-01-28 17:18
Ort: Sthlm
Kontakt:

Inlägg av fjuppster » 2007-04-29 12:28

tack så mycket eva, jag blev lite rörd av det :oops:
Det bästa med att lägga ner allt jobb är nog när någon kommenterar det man skrivit, då får man ny energi och vilja till att skriva nått nytt :D

puff
Bofast
Bofast
Inlägg: 422
Blev medlem: 2006-12-14 22:27
Ort: Sverige

Inlägg av puff » 2007-04-29 18:58

Ja det är klart att det är roligt att någon tycker det är bra om det man skriver. Jag tycker det är jätte roligt att läsa och kolla på bilder, som andra har upplevt..så skriv på bara! Skitbra! Intressant! Kram Eva. :D

Skriv svar