Vandra o laga mat i Norra Spanien!

Biljetter, boende...
Skriv svar
Hans
Inlägg: 7
Blev medlem: 2010-02-01 23:03
Kontakt:

Vandra o laga mat i Norra Spanien!

Inlägg av Hans » 2010-02-01 23:08

Specialresa: Vandring och matlagning i Kantabrien

Följ med på upptäcktsfärd till norra Spanien! Vandra i los Valles Pasiegos grönskande dalar, laga mat med lokala råvaror, prova ost, vin och kom nordspanjorerna in på livet. Hans, reseledare för Merlot Resor sedan flera år, bor med spanska frun Eva i Kantabrien och tillsammans erbjuder de i höst två fantastiska vandringsveckor i sina hemtrakter. Händelserika dagar utlovas med natursköna vandringsetapper, spännande bymiljöer, matlagning med spansk kock, ostprovningar, picknickluncher och trevliga besök!

Kantabrien, beläget mellan Baskien i öst och Asturien i väst, hör till det spanjorerna kallar för el norte eller la España verde, dvs. “norr” eller “det Gröna Spanien”. Regionen kan beskrivas som en del av det okända och annorlunda Spanien, med gröna dalar som för tankarna till Irland, orörda stränder längs den 17 mil långa kustremsan och imponerande bergskedjor.

Vandringen är som regel lagd på förmiddagen på lätta till medeljobbiga turer där alla vandrar i sitt eget tempo. För den som söker extra utmaningar finns alternativa etapper. Turen går i ett bondelandskap med havet, vackra gröna dalar och branta bergsmassiv som inramning, och i Spaniens kanske vackraste nationalpark Picos de Europa där topparna når 3000 möh. I den mån det går utgår vandringen direkt från hotellen, övriga dagar finns egen transfer.

Vi stannar till för spännande besök på vin- och bondgårdar, provsmakar desserter på ett nunnekloster och njuter av rikliga picknickluncher. De första dagarna bor vi i lilla pittoreska Liérganes och får under tre kvällar lära oss mer om det kantabriska kökets hemligheter då vi tillsammans förbereder middagarna med en lokal kock. Senare delen av veckan tillbringar vi i nationalparken Picos de Europa och avslutar vistelsen i Bilbao.

Program
Liérganes – Nacimiento de Asón – Camino de la Costa – Santander – Picos de Europa

8 dagar (fre - fre), 8-16 deltagare
September, oktober

Fredag
Vi flyger till Bilbao och fortsätter med egen transfer till Liérganes. Samling med reseledaren och gemensam lunch. Under eftermiddagen bekantar vi oss närmare med denna charmiga by, dess unika historia, arkitektur och legend. Vi prövar några våffelliknande Churros som byn är känd för och har sedan Middag på egen hand.

Lördag
Efter frukost förflyttas vi i bil ca 40min. till Vandring i Nationalparken Collados de Asón där vi går till vattenfallet(Ca 3h). Efter picnic vid denna storslagna plats i dalen besöker vi på tillbakavägen något av Kantabriens många små vackra palats. Kvällen inleds med handledd provsmakning av vin och lokala ostar innan matlagning med spansk kock tar vid. Runt bordet avnjuter vi sedan det vi tillsammans lagat till!

Söndag
Förmiddagens vandring (ca. 2,5h) startar direkt vid hotellet mot Rucandio och “Tetas de Liérganes” med ett levande besök på bondgård. I Liérganes har vi sedan tid att avnjuta folklivet och insupa atmosfären runt söndagsmarknadsen. Efter picknick är det frivillig vandring mot Rubalcaba/ Río Miera. Väl hemma på hotellet tar vi på oss kockmössan igen och låter kocken guida oss fram till nya välsmakande rätter. Här kommer råvarorna från förmiddagens besök till användning.

Måndag
På morgonen tar vi oss med lokaltåget till Santander (ca. 40 min). Här i regionens huvudstad tar vi först en stadspromenad innan vi fortsätter med färjan los Reginas till Pedreña. Vandringen sker på Santiagoledens norra kuststräcka (ca. 2h), med stopp för picknick och provsmakning av desserter på nunneklostret i Villaverde de Pontones. På eftermiddagen finns möjlighet att göra ett Spabesök i Liérganes, innan matlagning och middag tar vid.

Tisdag
Med bil tar vi oss till droppstensgrottorna Soplao. Efter besöket finns det gott om tid att på egen hand strosa runt i den vackra kustbyn San Vicente de la Barquera och äta lunch i hamnen. Transfer till imponerande nationalparken Picos de Europa där vi tillbringar andra hälften av av veckan. Väder och vind bestämmer förutsättningarna för ett besök i kyrkan Santa María i Lebeña eller promenad till Pido med ostbesök. På Vicente Campo serveras sedan en rustik lantlig middag.

Onsdag
Med hjälp av linbanan i Fuente Dé tar vi oss snabbt uppåt och vandrar sedan utför på CR Puerto Áliva (ca. 3,5h). I Espinama stannar vi till för picknick och besöker Bodegas Vino de Picos (1h frivillig vandring). Avkoppling på hotellet där vi också äter middag.

Torsdag
Vandring runt D.O.-distriktet för ost Bejes/Tresviso (ca. 2-3h). Picknick och ostbesök med provsmakning av de vällagrade mögelostarna. Transfer med bil till Bilbao (ca. 2h), där vi gemensamt har tidig avslutningsmiddag med pintxos och tapas.

Fredag
På förmiddagen kan ni passa på att se Guggenheimmuséet eller bara känna på Bilbaos Storstadspuls. Transfer till flygplatsen i Bilbao med flygbuss eller taxi.

Avresa: 24/9, 1/10

Ingår: Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Köpenhamn – Bilbao t.o.r, transfer, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 1 Välkomstlunch, 5 picknickluncher och 6 middagar, samtliga med lokala viner, bagagetransport, reseledare, kockskola, besök, karta och svensk vägbeskrivning för varje dagsetapp.

Ingår ej: Transfer mellan Bilbao och flygplatsen. Spabehandlingar i Liérganes

Pris: 14.800 kr. Enkelrumstillägg 2.100 kr.

BOKAS VIA:
Merlot Resor AB
Box 17020
200 10 Malmö
tfn. 040-97 14 00
fax. 040-97 14 05
info@merlotresor.se

mer info www.merlotresor.se

SpanienBengt
Inlägg: 6
Blev medlem: 2013-01-15 15:59
Ort: Stockholm

Datum 2013?

Inlägg av SpanienBengt » 2013-01-15 16:24

Jag kollade er hemsida och hjälper er att uppdatera:
18 maj
29 juni
7 sep
21 sep

Rekommenderas skarpt!

Bengan

Skriv svar