London

London

London är vår närmsta världsmetropol. Bara ett par timmar bort med flyg lockar den brittiska huvudstaden med shopping, restauranger, fotboll, nattliv, pubar, musikaler och mängder av sevärdheter.

Många förknippar London med dimma, dis och regn men så är det förstås inte alltid. Faktum är att London ligger mycket längre söderut än Sverige. I månadsskiftet mars/april, när vi fortfarande inte vågat släppa våra vinterjackor här hemma, kan det ofta vara närmare 20 grader i London.

Madame Tussauds, London

På ett kafé mötte vi Andy Warhol. Nä. Det är
förstås en vaxdocka på Madame Tussauds.

Staden är ett utmärkt resmål när man längtar efter varma vindar och lite vårsol i ansiktet. Men ha en varm tröja i beredskap, för man vet aldrig!

London är stort, vilket också innebär att det kan vara långt mellan sevärdheterna. Men det är inget problem, för stadens tunnelbanesystem är ett av de bästa i världen. Det är sällan man behöver vänta i mer än tre minuter på ett tåg. London Underground är snabb och väl utbyggd, det är aldrig långt till en station. Sämst är att tunnelbanan stänger vid midnatt. Det kan ta en stund att hitta en ledig taxi en lördagnatt.

Themsen rinner genom staden och delar den i nord-sydlig riktning. Den korsas av många broar och tunnlar, den mest kända är klassiska Tower Bridge, som är lika känd som Pippi Långstrump för varenda svensk som passerat grundskolan. Andra välkända sevärdheter som vi fått höra massor om under ändlösa engelskalektioner är Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Trafalgar Square och Picadilly Circus. Alla är kanske inte så sevärda, det beror lite på vad man är ute efter.

Covent Garden, London

Gatuartister i Covent Garden.

Söker man Londons myllrande nattliv i den innersta stadskärnan så är det stadsdelarna Soho och Covent Garden som gäller. Kända kvarter med pubar och nattklubbar i överflöd. Restaurangerna serverar mat från världens alla hörn och vid bardiskarna hör man oftare andra språk än engelska. Andelen turister är hög.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

karta

London

Lokal tid just nu: 12:49 ( -1 tim)
Valuta: Brittiska pund
Folkmängd: 8,2 milj.
Språk: Engelska
Flygtid från Sverige: ca 2 tim
Visum: Behövs ej

Karta & flygfoto

 Stor karta


Copyright © Travelpix.nu 2019. All rights reserved. | Om Travelpix | Kontakt