Burriana-stranden, Nerja

I mysiga Nerja har man lugnet in på knuten. I den lilla byn är det nära till allt och den där lite jobbiga känslan av typisk spansk turistort lyser med sin frånvaro. Det är kanske inte så konstigt att många svenskar hittat hit.

Semesterlivet är enkelt och behagligt i den här delen av Andalusien. Det kan vara riktigt varmt under ett par heta sommarmånader, men i övrigt ganska behagligt klimat året om. Nerja har blivit lite av en svensk-koloni på Costa del Sol. Många har flyttat hit för gott eller köpt semesterhus, till exempel kändisar som Christina Schollin. Flera svenska mäklare har kontor i centrum.

Nerjas smala, vindlande gågator kantas av restauranger och små butiker i vitkalkade hus. I gränderna och uppe på hustaken kan man sitta under bar himmel och äta tapas samtidigt som man känner de ljumna vindarna från Afrika svepa in.

sol, balkong de Europa, Nerja

Den längsta gågatan genom Nerja slutar vid byns stora stolthet Balcon de Europa, Europas balkong. Mängder av människor samlas här när solen börjar gå ned. Utsikten är fantastisk och i solnedgången blir den nästan magisk.

Burriana, strand

Burriana-stranden är Nerjas mest populära strand. Den ligger i en dalgång cirka tio minuters promenad från centrum.

Burriana, strand, Nerja

Liten undanskymd strand i centrala Nerja. I bakgrunden ser man Nerjas största strand, Burriana.

Fin strand i Nerja

Fin strand I Nerja.

Strand vid Burriana, Nerja

Vill man inte vara vid Burriana-stranden där det ofta är packat med folk, så finns flera mindre vikar med små stränder. Men räkna inte med att du får vara helt ensam här heller.

Strandgatan i Burriana

Längs strandgatan utmed Burriana-stranden finns gott om restauranger och barer.

Boka biljetter, aktiviteter och rundturer [Annons]

 

Paella, Nerja, Burriana

En riktigt bra paella och en kall öl är svårslaget efter en dag i solen. Restaurangerna längs Burriana-stranden tävlar om vem som har den godaste varianten av den spanska nationalrätten.

Nerja, by

Nerja har cirka 22000 invånare. I den här elen av Spanien är klimatet mycket behagligt i stort sett året om. Under sommaren när de solvarma vindarna ligger på från Afrika ligger temperaturen på över 30 grader långt in på natten.

Kuperade Nerja

Området är starkt kuperat och bortom byn kan man se utkanterna av bergskedjan Sierra Nevada.

Balkong, brudpar, Nerja, foto

Ett brudpar fotograferas på stranden nedanför Balkong de Europa.

Restauranger i Nerjas centrum

Gator och gränder i Nerjas mysiga centrum kantas av restauranger. Som alltid i Spanien har de öppet sent på kvällen.
 

Palmer balkong de Europa

Vägen ut till balkongen kantas av palmer och är Nerjas stora mötesplats. Balkongen sägs ha fått sitt namn av den spanske kungen Alfonso XII som föll för den fantastiska utsikten över Medelhavet. Går man längst ut på balkongen och tittar söderut kan man vid klart väder skymta silhuetten av Taurusbergen i norra Afrika.

Shopping i Nerja

Varför inte ta en runda bland Nerjas butiker när solen går ner och det blir lite svalare. Det finns gott om butiker för den som gillar att shoppa.

Bergskedjan Sierra Nevada ligger bakom Nerja

Inåt land breder den mäktiga bergskedjan Sierra Nevada ut sig.

Europas största grotta är en populär sevärdhet i Nerja

Nerjas mest besökta sevärdhet (och faktiskt den tredje mest besökta sevärdheten i Spanien) är grottorna Cueva de Nerja. Grottorna upptäcktes 1959 av fem unga pojkar som var ute och lekte. Grottsystemet är det största i Europa och väl värt ett besök. En annan trevlig utflykt i närområdet är till bergsbyn Frigiliana, som utnämnts till Spaniens vackraste.

Karta över Nerja

De röda markeringarna på kartan visar några av de platser som du ser bilder från här.

Karta Nerja

Nerja

Ligger: Andalusien, Spanien. Ca 50 km nordost om Malaga.
Lokal tid just nu: Som Sverige
Valuta: Euro
Invånare: ca 22 000
Språk: Spanska
Flygtid från Sverige: ca 3,5 tim
Mer om Nerja
Hitta bra & billigt boende i Nerja
Nerja Today
Play Nerja
Malaga Airport (närmsta storflygplats)