Bada i Blå lagunen på Island

Att bada i varma källor är ett måste om du besöker Island. Mest känd är Blå Lagunen. Det är en underbar känsla att sjunka ner med kroppen i det varma vattnet och samtidigt känna den friska atlantluften i ansiktet.

Den populära geotermiska badanläggningen ligger i Grindavik, nära Islands stora internationella flygplats Keflavik. Se karta längre ner på sidan.

Bada i Blå lagunen på Island

Blå lagunen lockar mängder av besökare. Det är i dag närmast ett måste att boka biljett flera dagar i förväg för att vara säker på att få plats. Priset är 86 euro (vuxen, mars 2019). Då ingår handduk och en drink. Priserna är något lägre tidigt på morgonen och sent på kvällen. Precis som mycket annat på Island så kostar alltså besöket på Blå lagunen en rejäl slant, men man får också en unik upplevelse.

Entré til Blå lagunen

Lagunen ligger mitt i ett lavafält, i en miljö som nästan känns utomjordisk, cirka 45 km från huvudstaden Reykjavik.

Blå lagunen i lavafält, Island

Vägen till entrén skär genom den svarta, stelnade lavan.

Bada i Blå lagunen på Island

Trots namnet så är Blå lagunen inte en lagun, utan en geotermisk havsvattenspool. De omgivande svarta lavaklipporna och gröna kullarna skapar dock känslan av en lagun.

Spa, restaurang och konferens vid Blå Lagunen

I den isländska turistboomens fotspår har faciliteterna kring Blå lagunen byggts ut för att kunna ta emot fler besökare. Det är en toppmodern anläggning med spa, två restauranger, kafé och konferensutrymmen. Det finns även en poolbar för den som vill njuta av en kall öl, eller varför inte ett glas champagne, i det ångande badet.

Boka biljetter och rundturer [Annons]

36-39 grader varmt vatten i Blå lagunen

Vattnet håller en temperatur på mellan 36-39 grader.

Så härligt att bara sjunka ner i det varma vattnet.

Slappna av och sjunk ner i det kroppsvarma vattnet. Sug in den svala, friska atlantluften ovanför ytan och känn hur du fylls av ny energi. Det här är en turboladdning för kropp och själ.

Turkost vatten i Blå lagunen

Den turkosblå färgen kommer av de över 200 mikroorganismer som finns i vattnet. Vattnet har en svag sälta och innehåller mineraler som kiseldioxid och svavel. På botten finns en fin vit lera som är full av välgörande mineraler. Smörj in den i ansiktet och vänta några minuter så har din hud blivit yngre, sägs det. Leran kan man även hämta i en ”maskbar” i bassängen och den går att köpa med sig om man vill göra fler behandlingar hemma.

Blå lagunen är ett termiskt bad

Lagunen får sitt vatten från ett geotermiskt kraftverk, som pumpar upp det ur varma källor på ca 2 kilometers djup.

Karta över Blå lagunen

Karta Island

Blå lagunen

Ligger: På södra Island, ca 45 km från Reykjavik
Tidszon: Sverige - 2 tim
Valuta: Isländska kronor
Flygtid från Sverige: ca 3 tim
Mer om Blå lagunen & Island
Hitta bra & billigt boende i Island
Blå lagunens officiella sajt
Keflaviks internationella flygplats
Lonely Planet om Island